Fit(ter) te paard

Binnen de paardensport wordt het steeds duidelijker dat niet alleen van het paard topprestaties worden verwacht, maar dat ook de fitheid van de ruiter niet vergeten mag worden.
We willen dat ons paard kracht, lenigheid en souplesse vertoont op beide handen, maar wat nou als de ruiter fysiek niet optimaal functioneert?

Door middel van het trainen van belangrijke conditionele factoren, die met name voor paardrijden zo belangrijk zijn, zal de ruiter merken dat het gemakkelijker wordt om meer uit zijn/haar paard te halen.

Belangrijke onderdelen van de training zijn o.a.:

  • Balans en stabiliteit
  • Coördinatie en dubbeltaken
  • Weerbaarheid / assertiviteit
  • Valtraining
  • krachttraining
  • conditietraining
  • lenigheid en mobiliteit

In samenwerking met Westra Strength & Conditioning bieden wij vanaf juni 2014 het Rider-Fit-programma aan. Dit is een wekelijkse sportles van een uur waarin de verschillende belangrijke onderwerpen aan bod komen en waar je fysiek uitdagend geprikkeld wordt. Elke les heeft weer een ander thema en zo komen alle belangrijke onderwerpen aan bod.

Wanneer er tijdens de les iets opvalt, waar de ruiter nog extra op getraind kan worden, is het mogelijk om met behulp van Personal Training hier aan te werken. Er wordt dan één op één volledig aandacht geschonken aan de sporter en er zullen ook huiswerkoefeningen meegegeven worden. Ook als een extra doel wenselijk is, zoals bijvoorbeeld voedingsadvies of gezond afvallen, is aanvullende hulp mogelijk.

Voor zowel de beginnende ruiter, topruiter in dressuur, springen, eventing, endurance of alles daartussen, biedt Rider-Fit van Westra Strength & Conditioning een passende training om beter en meer uit deze prachtige sport te halen!
Want een goed getrainde ruiter is een genot voor ieder paard!

Agenda overzicht

Voor Paardrijden op Mariënwaerdt, informatie over de ponykampen, stalling of inscharen, kunt u contact opnemen met Wendy Zwartjes op 0613454613 of via paarden@marienwaerdt.nl.                                                                              

zie complete agenda in